onsdag 10 december 2014

Julig cheesecake





Här kommer receptet på kakan. Hittades på Jennys matblogg och jag tycker absolut ni ska testa för det var riktigt gott.

Botten
20 stycken pepparkakshjärtan
1 msk socker
50 gram smör

Fyllning
200 gram Philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet)

Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker. Rör om tills det blandar sig. Platta ut i en 24 cm springform. Ställ i kylen.

Vispa äggulorna, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke. Vispa grädde i en annan bunke, grädden ska bli fast. Vänd sedan ner grädden i äggblandningen. Riv ner skalet av apelsinen i detta och blanda väl. Häll sedan smeten över pepparkaksbotten och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering. Ta fram cheesecaken ca 20 minuter innan det är dags att fika.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar