Dagen innan julafton myste vi till det med något riktigt juligt och Gotländskt; saffransscones med salmbärssylt. Så vill ni äta något annat än julmat så har ni här ett tips. Funkar även utan salmbärssylt men det är ju så gott. :)
4 port
8 dl mjöl
100 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 kuvert saffran
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda saffranet i 0,5 dl av mjölken för att få mera färg på bröden. Låt dra i 15 minuter. Häll de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda runt. Fördela smöret i små kuber i mjölblandningen och nyp ihop. Häll i mjölken och rör/knåda ihop till en deg.
Dela degen i fyra bitar. Platta ut varje del och nagga med en gaffel.
Sätt in i mitten av ugnen tills bröden fått fin färg ca 15 minuter.
Låt svalna innan de klyvs. Servera med god sylt och ost. :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar