onsdag 30 juli 2014

I ett vägskäl

Sedan i våras har jag vetat att jag i sommar ska stå i ett vägskäl. Ett fyrvägskors med fyra olika vägar mot fyra olika framtider. Frågan var bara om jag skulle ha fyra val eller om det skulle bli färre.

11 juli fick jag mitt svar, fyrvägskorset var tre säkra vägar och en oklar. Vilken väg skulle jag välja?

Fram och tillbaka har jag velat. Vänt ut och in på alternativen. Ena stunden har det varit ett självklart val men så nästa dag var det självklara valet inte lika självklart längre.

Nu har jag bestämt mig för en väg. Bestämt att jag ska ge det en chans, ge mig själv en chans att visa vad jag går för. Känner jag att det inte är rätt, att jag inte orkar eller inte vill då avbryter jag. Så enkelt är det faktiskt.

Så vad handlar det här om undrar ni. Många av er vet hur mina funderingar har gått, fått höra mina för och emot.

Min väg jag nu valt stavas Företagssjuksköterska och den går till Örebros universitet. Jag går ner i tjänst för att kunna plugga på halvfart. Utbildningen är på två år och ger mig sedan en magisterexamen i företagshälsovård och en ny yrkestitel.

Vägen dit kommer bli riktigt tuff och jag hoppas jag har det som krävs. Mitt ämne för magisteruppsatsen har jag i stora drag färdigt för mig och jag är just nu riktigt sugen på att läsa.

Den 1 september är starten på utbildningen i Örebro. Tänk på mig då och håll tummarna för att jag fixar detta.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Så roligt att du bestämde dig för att läsa :-D Håller tummarna och tror du fixar detta hur bra som helst :-D

    SvaraRadera