fredag 1 augusti 2014

Supergrill

Igår körde vi "grilla hela dagen-dag" ihop med Micke och Petra. Jag hämtade dem på förmiddagen och sen åkte de hem sena kvällen. I runda slängar kan man säga att vi körde på i 12h. :)

Lunchen blev inte så värst avancerad men grillad korv med bröd kan smaka riktigt gott det också.

Den riktiga supergrillen ägde rum lite senare. Inte så avancerat det heller egentligen, bara att det tar sin lilla tid. Vi körde på hela köttstycken, en fläskytterfilé samt ca 1kg fläskkarré i bit. På båda köttstyckena använde vi torr marinad, rub.

På fläskytterfilén hade Micke gjort en egen rub och till fläskkarrén hade jag Santa Marias chipotle- och citrusrub. Den ska vara lite rökig i smaken. Detta fick dra i kylen någon timma.

Sen grillade vi köttet på indirekt värme under lock. Till båda bitarna använde vi köttermometer inställd på 70 grader. Fläskkarrén tog nästan 2 h på sig att bli färdig och fläskytterfilén ca 1 h. Under tiden de låg på grillen penslade vi dem med hickoryglaze från Caj P.

Resultatet blev riktigt riktigt bra. Det här med långgrill på indirekt värme, under lock höjer verkligen maten ytterligare ett snäpp. För att det ska bli riktigt bra behövs också en termometer. Har ni inte testat detta så måste ni absolut göra det. Det blir så mycket bättre. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar