tisdag 26 augusti 2014

Pipklubbskväll och godaste plommonkakan

Ikväll hade pipklubben åter träff. Just ikväll var det lite justeringar i den vanliga agendan. Mikael alias Gubben bjöd på smörgåstårta för att fira att han nyligen fyllt 55 år.




Även jag fick ta del av detta firande då vi åt smörgåstårta. :) Tack så mycket!





I present av ordern fick han en smakpalett av fina cigarrer. Det kastades många lystna blickar på denna låda under kvällen.

För att inte avvika helt från det vanliga stod jag för kaka till kaffet. Ikväll blev det en otroligt enkel och mycket god plommonkaka. Den här måste ni testa.









Sen måste vi nog ändå säga att det firades att Micke blivit med pung också. Fast och fin var den. :) Det går ju inte att komma dragandes med en plastpåse varje gång... :)




Receptet på plommonkakan

2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mannagryn
125 g smält smör
1 ägg
Plommon i halvor eller fjärdedelar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och mannagryn. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget.

Bred ut smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter. Dela och kärna ur plommonen och tryck sedan ner i smeten. Ganska tätt blir bra.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Man ser när den fått fin färg.

Servera med vaniljsås. Riktigt gott! :)

4 kommentarer:

  1. En utsökt plommonkaka fru Eng!

    /Kristi-Burgh - Ordensmedlem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fru Eng tillika fackligt ombud och gastronomichef tackar för detta fina omdöme. :)

      Radera
  2. Hej hej, gjorde en variant på din kaka, bytte ut plommon mot päron och la smält mint choklad på, vilken höjdarkaka!! Lycka till med skolstart:-)Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tyckte om den. :D Ska bli spännande på måndag. Vet inte om jag inser vad jag gett mig in på....

      Radera