Vi testade en kladdkaka som min arbetskamrat tipsat om. En kladdkaka från Jennys matblogg innehållande karamelliserad mjölk. Kakan fick höga betyg av både Linus och Julia, jag har inte provat själv än men tror den är galet god.
150g smör
3 ägg
3,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 burk karamelliserad mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker, vispa inte. Rör sedan ner de andra torra ingredienserna. Blanda till sist i smöret.
Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll i hälften av smeten i formen. Klicka sedan ut den karamelliserade mjölken över smeten.
Häll sedan över resten av smeten så det täcker kolan.
Grädda sedan i ca 20-30 minuter. Min var inne i 24 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut den. Kanterna ska ha stannat. Resten av smeten stannar då den står i kylen.
Servera med glass eller grädde. Gissar att en kopp kaffe till gör kakan fulländad. ;)
-Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar