söndag 10 augusti 2014

Kräftskiva 2014

Igår gick årets kräftskiva av stapeln här hemma i Väring. Tillsammans med familjen Wersén högg vi in på kräftor, räkor, västerbottenpaj och vitlöksbröd. Det var riktigt gott och det blev som alltid en kväll med många skratt och diverse dumheter...... :)

Kvällen började med lite välkomstbubbel i form av Breezer spritzer citrus som skulle vara någon mixed drink. Smaken ja ungefär som de första gamla sportdryckerna som dök upp i affärerna för si sådär 25 år sedan. Inte jättegod med andra ord.
Till detta inte allt för goda bubbel blev det tunnbrödsrullar med skinka och västkustsallad, som var delade i munsbitar. Det är alltid gott.
Själva höjdpunkten på bordet, kräftorna. Micke, som enligt egen utsago, glömmer av från föregående år hur man skalar kräftor och räkor, åt riktigt många i år. När han väl blivit återlärd av Petra hur man skalar dem.... Ha ha ha! ;)
Västerbottenpajen fick i år bli efter Pickipickis recept och det var strykande åtgång på den.
För mig som under inga omständigheter dricker öl är det lite svår att hitta bra dryck till kräftskivan. Men i år blev det rosé i glaset och det funkade enligt min gom utmärkt. Folk som kan det här med vad som passar i dryckesväg hade säkert protesterat vilt.

Någon snaps fanns inte med på bordet i år. Trots att jag gav herrarna diverse öknamn för att påvisa hur omanligt det är att inte ha snaps på kräftskiva. Detta hjälpte föga.
Ingen kväll utan att vi ska spela något sällskapsspel. Det är alltid lika roligt. Kvällen till ära blev det Sverigespelet som inledde. Patrik protesterade högljutt först att detta var ett spel vi inte kunde spela och skulle då absolut inte vara med när jag ändå bestämde att vi skulle spela. Men det hela slutade med att även han var med och erkände sedan att han hade fel, att det var riktigt roligt. ;) Måste tilläggas att jag vann.... ;)

Senare påbörjade vi även en omgång rita och gissa, men denna spelades aldrig färdigt. Micke hann dock att briljera med sin tolkning av tv-programmet Packat och klart. Med tanke på hur han ritade detta var det en helt annan programkategori än familjevänligt reseprogram man tänkte på..... ;)

När ni har kräftskiva vad har ni för speciella rätter och dryck då?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar