tisdag 19 augusti 2014

Källarfranska




Testade ett nytt brödrecept idag, källarfranska från Jennys matblogg. Det blev riktigt bra så det här får ni testa nästa gång ni ska baka bröd.

Ca 20 bullar

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk rapsolja
1 msk honung
1/2 tsk salt
3 dl rågsikt
Ca 10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör tills jästen har smält. Blanda i de övriga ingredienserna. Ta lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en bra deg. Arbeta den antingen för hand eller i maskin i några minuter.

Täck över med en bakduk och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

När brödet jäst färdigt, ta upp det på mjölat bakbord och dela degen i fyra längder. Ta ut fem bitar av varje längd. Doppa snittytorna i mjöl.

Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar