Testade ett nytt brödrecept idag, källarfranska från Jennys matblogg. Det blev riktigt bra så det här får ni testa nästa gång ni ska baka bröd.
Ca 20 bullar
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk rapsolja
1 msk honung
1/2 tsk salt
3 dl rågsikt
Ca 10 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör tills jästen har smält. Blanda i de övriga ingredienserna. Ta lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en bra deg. Arbeta den antingen för hand eller i maskin i några minuter.
Täck över med en bakduk och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
När brödet jäst färdigt, ta upp det på mjölat bakbord och dela degen i fyra längder. Ta ut fem bitar av varje längd. Doppa snittytorna i mjöl.
Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar