torsdag 24 december 2015

God jul - vilken fin julafton vi fick!

Då är årets viktigaste dag snart över. Julafton firades i år på nytt sätt, tillsammans med familjen Wersén här ute i Väring. Det har varit en mycket lyckad dag från det att vi gick upp tills nu när vi snart kryper i säng.

Dagen började med att Linus och Julia fick öppna ett paket var och efter detta traditionell grötfrukost och skinkmacka. Oavsett vad vi tycker om risgrynsgröt så ska vi ha det på julaftons morgon.

Familjen Wersén kom hit vid 11-tiden på förmiddagen och sedan rullade allt på i en faslig fart. Jag stod som vanligt större delen av tiden framför spisen men jag trivs ju med det upplägget. :-)


Det var ett välfyllt julbord vi fick till; lax, janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, omelett med räkstuvning och skinka fanns med bara för att nämna lite. Alla samlade vid bordet. Barnen satt med ovanligt länge innan de rusade iväg för att fortsätta att röja runt på övervåningen. 


Efter maten var det slapp framför tvn fram tills Kalle började. Det är ju tradition att se detta oavsett hur många gånger man har sett programmet förr. Det är ett bra tillfälle för oss vuxna att blunda lite.... :)


Sen kom han, den efterlängtade tomten. Så som Linus, Julia och Olivia väntat. Tänk att alla hade varit så snälla så att alla fick paket även i år. Olivia hade många frågor till tomten; om hans renar, om paket osv.... :-) Han svarade tålmodigt. 


Efter att tomten vandrat vidare till nästa familj delades resterande julklappar under granen ut. 


Julia blev som synes toknöjd med sina julklappar. :-)


Oliva var även hon överlycklig för alla presenterna. 


Alla fick så mycket fina julklappar!


Efter att alla julklappar var utdelade och öppnade tog herrarna var sin julcigarr. Sist men inte minst bjöds det på förstklassig underhållning av Julia, Linus och Olivia. Oliva stod för sång, Linus för musik och Julia för dans. Vilket framträdande vi blev bjudna på. :-)

Tack familjen Wersén för en riktigt riktigt trevlig julafton. 

Hoppas alla andra nära och kära har haft en lika fin och trevlig julafton som vi. God fortsättning önskar jag er alla!

1 kommentar: