tisdag 15 december 2015

Glöggmys


I söndags var det dags för Glöggmys här i Väring. Jag har planerat och fixat och grejat och resultatet blev mycket lyckat. Alla var nöjda och mätta och hade trevligt. :-) 

Gästerna anlände klockan 16.30 och fick då börja med att ta sig glögg och diverse tilltugg. Glöggen var Morbergs röda glögg och den uppskattades mycket. Till den bjöds ostbollar med pepparkakskross, pepparkaksgrissini, tunnbrödsrullar med skinka och salta kex med fikonmarmelad. En lyckad och lagom kombination. 



När alla tagit sig glögg och tilltugg fick de "mingla" inne vid braskaminen. Strax därefter fick vi besök av det vackraste och mest skönsjungande luciatåget någon skådat, bestående av Julia, Linus, Oliva och mig. :-) Publiken applåderade uppskattande. Det bjöds på "natten går tunga flät" och "tipp tapp tipp tapp". 



När glöggen och tilltugg hade sjunkit lite förflyttade vi oss till nästa rum och intog där lite matigare föda.

Micke som skulle och jobba på natten oroade sig för att han inte skulle bli mätt innan jobbet. Det slutade han med ganska snabbt.



Julskinksmacka på hemmagjort vörtbröd. Det var bra tryck i senapen. Lite väl stark tyckte någon... :-)



Efter macka med julöl/must blev det puff på altanen för herrarna. Vi bryggde då kaffe inomhus och plockade fram apelsincheescake på pepparkaksbotten. Detta fick sedan vara avslutningen på en mycket trevlig kväll. Ingen gick härifrån hungrig. 


Fick en liten gåva av familjen Larsson-Carlgren. :) Ser fram emot att testa innehållet; smaksatt kaffe och fina juliga lakritspraliner.

Tack alla för att ni kom och gjorde söndagkvällen så varm och trevlig. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar