Till middag idag blev det att jag slängde ihop lite av vad jag hade hemma. Får jag säga det själv så blev det en 10-poängare! :)
1/2 röd lök
1 morot
1 färsk broccoli
1 vitlöksklyfta
Några körsbärstomater
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk gul curry
1 tsk mald ingefära
400 g kokosmjölk
Lite socker
1 msk hummerfond
1 kycklingbuljongtärning
(Salt)
Svartpeppar
Räkor i lake
Risnudlar
Dela rödlöken i klyftor, broccolin i mindre bitar och hyvla moroten i långa strimlor. Fräs i lite smör eller olja i en stekpanna.
Ta i lite mer smör eller olja och blanda i curry, sambal oelek, riven vitlök och mald ingefära. Låt fräsa ihop i några minuter.
Häll över kokosmjölken, hummerfond och smulad buljongtärning. Smaka av med lite socker, peppar och eventuellt mera salt.
Låt småputtra i några minuter. Koka nudlarna. Låt räkorna rinna av och halvera körsbärstomaterna. Vänd ner detta i grytan och låt bli varmt.
Servera grytan med nudlar. :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar