onsdag 15 september 2010

Blåbärskräm



Igår gjorde jag blåbärskräm för första gången. Har mycket frysta bär liggandes och hittade ett recept som lät både gott och enkelt. Vilket det också var.

Blåbärskräm

1 liter färska eller frysta blåbär
1 dl socker
7 dl vatten
2-3 msk potatismjöl

Gör så här:

Rensa och skölj blåbären. Frysta blåbär sköljer du inte. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter. Smaka av och se om det är lagom sött. Tillsätt annars lite extra socker. Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potismjölet samt tillsätt det under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att Blåbärskrämen blir lagom tjock. Tillsätter du för litet får du blåbärssoppa och då kan du bara tillsätta mer potatismjöl. Koka upp blåbärskrämen och låt sedan svalna. Ställ blåbärskrämen i kylen. Servera blåbärskrämen kall med gräddmjölk eller lättvispad grädde och söta mandelskorpor.

1 kommentar:

  1. Blåbär är både nyttigt och väldigt gott. Finns så mycket man kan göra med bär. Mums.

    Kram, Mia.

    SvaraRadera