onsdag 22 september 2010

Blåbärsmarmelad

Hade en hel del frusna blåbär kvar i frysen från förra sommaren så jag tyckte att det var nog dags att gallra lite nu. Så då fick det bli en blåbärsmarmelad. :-) Receptet hittade jag här.

3 dl blåbär, färska eller frysta
2 dl syltsocker
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker (om det är affärsköpt vaniljsocker räcker 1 tsk)

Koka upp alla ingredienser och låt blandningen sjuda i runt 10 minuter. Glöm inte att röra så det inte bränner vid. Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i desinficerad glasburk och låt svalna.

Jätte gott till scones och på skorpor. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar