fredag 10 september 2010

Godast pajen hittar du här

Nu så här i äppeltider passar det ju utmärkt att baka äppelpaj. Och ska man göra äppelpaj då ska man göra efter det här receptet. Det här är en av de godaste pajer jag smakat. Receptet kommer från Sara. Kika gärna in hos henne, hon har mycket gott i sin receptsamling.

Knäckig paj

500 g skalade äpplen
lite kanel och socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2,5 dl havregryn
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
150 g smör

Skär äpplena i klyftor och lägg i en pajform. Strö på lite socker och kanel. Smält smöret i en kastrull. Häll i sirap och grädde. Vispa ihop och dra av kastrullen från plattan. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bunke. Häll i den varma vätskan. Bred geggan över äpplena och grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig. Servera med glass eller vaniljsås. Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar