tisdag 15 oktober 2013

Kvällens middag, frikadeller




Idag testades ytterligare ett nytt recept, frikadeller i tomatsås. Grundreceptet hittade jag på bloggen Min goda sida. Men jag fick ändra om det lite för att passa det jag hade hemma. Resultatet blev fullt godkänt. Även hos Patrik som inte gillar tomatsåser. :)

Frikadeller i tomatsås
Frikadeller
500 g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
Svartpeppar

Tomatsås
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk Barilla pastasås, 400g
1 dl chilisås av ketchuptyp
2 dl vatten
2 tsk oregano
2 knypor socker
Salt
Svartpeppar

Hacka lök och vitlök, fräs detta i ett par matskedar olivolja i en stekgryta. Häll i tomatsåsen och vattnet när löken börjar mjukna. Tillsätt chilisås. Krydda med oregano, ett par nypor socker och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Sjud såsen på medelstark värme.

Blanda nötfärs med ägg, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma små bollar och stoppa ner i tomatsåsen. Skaka grytan försiktigt så att alla får plats. Fortsätt sjuda under lock i ca 10 minuter. Servera med pasta.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar