söndag 27 oktober 2013

Underbar glass och kolasås

I går bjöd jag på en riktigt fin avslutning efter en god måltid, dulce de leche glass och saltstänkt kolasås. :) Mmmmm!





Patrik, Marcus, Linus och Julia tyckte alla att det var riktigt riktigt gott. Jag kan bara hålla med. Receptet kommer åter igen från bloggen bara en kaka till. Det här måste ni pröva. Så gott och inte särskilt stor arbetsinsats. :)

Dulce de leche-glass, 10 portioner

4 äggulor
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 burk karamelliserad mjölk
5 dl vispgrädde
2 äggvitor

Separera äggen, spara två äggvitor, och vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt. Vispa sedan ner allt innehåll från konservburken i äggblandningen. Vispa grädden för sig och de två äggvitorna för sig i en annan bunke till ett hårt skum. Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas, och vänd sedan ner äggvitorna. Ställ i frysen i några timmar, minst 4. Jag hade min glass i frysen över natten. Tog sedan fram den så den fick tina ca 20 minuter i kylskåpet innan vi åt.

Saltstänkt kolasås, 4 portioner

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk flingsalt

Blanda alla ingredienser till kolasåsen utom flingsaltet, och låt det koka ihop i en kastrull till en kolasås, ca 20 minuter. Ta den av värmen, häll i saltet och häll upp i en värmetålig kanna. Häll över glassen och njut!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar