söndag 27 oktober 2013

Test på kollegorna

I ugnen står just nu en choklad- och rödbetskaka. Ett intressant recept jag hittade i senaste numret av Elle mat och vin. Jag gissar att rödbetorna har samma verkan som morötter har i morotskaka.





Kakan tas med imorgon till förmiddagsfika på jobbet. Kollegorna får åter igen vara testpanel. :) Vilket de inte brukar vara jätteledsna för. ;)

Här är receptet för er som vill testa.

Rödbetskaka med frosting

1/2 dl svarta sesamfrön
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 tsk kanel
3 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 1/2 dl rapsolja
3 1/2 dl rivna rödbetor

Frosting
1 dl kesella 10%
200 g cremecheese
1 msk vaniljsocker
1/2 msk rivna rödbetor eller lite röd karamellfärg
1 1/2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter, med de svarta sesamfröna. (Jag hade inte detta hemma så jag tog mjöl).

Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker luftigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt oljan samt rödbetorna och vänd runt försiktigt. Häll smeten i formen och grädda ca 40-50 minuter längst ner i ugnen. Kolla med sticka att kakan är färdig.

Låt svalna och stjälp upp på galler. Vispa alla ingredienserna till en fluffig frosting och servera vid sidan av eller bred den ovanpå kakan.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar