söndag 20 oktober 2013

Thai som avslut på helgen

Ni som känner mig vet att jag är väldigt svag för Thaimat. Ibland längtar man så mycket efter att få köpa med det hem att det blir lite av en antiklimax, "var det inte godare....".

Ikväll testade jag en egen variant från Pickipicki. Det efterliknade inte köpematen men gott blev det. :) Testa hemma och se vad ni tycker.

Kaang Ped

400 ml kokosmjölk
50 g röd currypasta
400 g kycklinglårfilé
4 cm ingefära
1 lime
1 röd chili
2 morötter
1 kruka koriander
1 röd paprika
1/2 purjolök
salt och peppar

Dela kycklingen och fräs i stekpanna tillsammans med currypasta och riven ingefära. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka cirka 10 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med limesaft, hackad chili, salt, peppar och fint strimlade morötter. Sjud tills morötterna är mjuka. Mot slutet ta i strimlad purjolök och paprika delad i mindre bitar. Det sista du gör är att hacka ner koriander. Servera med nudlar eller ris.







Det blev mycket av grytan, så två omgångar matlådor räckte det även till. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar